רווחיות גבוהה: מדוע כדאי לכם להשקיע בפולין עם רונסון? – Ronson

למה פולין?

עם חוסן כלכלי, מטבע חזק ושלושה עשורים רצופים של צמיחה, ורשה היא מה שהייתה ברלין בעשור הקודם: שחקנית עולה ומבטיחה בזירת ההשקעות הבינלאומית, ובמיוחד בנדל"ן. למי שמחפש מחירים נוחים לצד תשואה נאה וקבועה, שוק ידידותי והרבה שקט נפשי, הנה אופציה אטרקטיבית להשקעה

לא במקרה צובר הנדל"ן המניב, ובפרט זה שמעבר לים, פופולריות רבה כל כך בקרב המשקיע הישראלי. ריביות האפס והתזזית בשוקי ההון מביאות רבים לחפש השקעה אלטרנטיבית, בשוק שמוכיח את עצמו כבר שנים ארוכות כיציב ומתגמל. עבור רבים, השאלה היא כבר מזמן לא האם להשקיע, אלא היכן. מבחינת עלות הנכסים, התשואות עליהם והאיתנות הפיננסית המקומית, פולין היא קרקע פורייה ואטרקטיבית להשקעה.

בשלושת העשורים שחלפו מאז נפל "מסך הברזל", ומאז עברה פולין הליכי הפרטה מואצים, היא נהנית מרצף כמעט חסר תקדים של שנות צמיחה – שנייה רק לאוסטרליה. ב-2019 היא רשמה צמיחה כלכלית של 4.5%, עם שיא בשיעור החברות הנהנות מהשקעות זרות ובפעילות בבורסה של ורשה. התוצאות ניכרות בכל מדד: בתוצר לנפש, ברמת החיים, בשיעורי האבטלה ובתשואת איגרות החוב הממשלתיות, הגבוהה מזו של ארה"ב. המדיניות הממשלתית מספקת זריקת מרץ לכלכלה הפולנית, עם תוכניות ארוכות טווח כגון זו החותרת לשיפור איכות האוויר בערים הגדולות עד 2029 – תוכניתעתירת השקעות ומשאבים במעורבות יזמים, סטארט-אפים טכנולוגיים וחברות מקומיות וזרות.

פולין שכחה מזמן את שיוכה ל"גוש המזרחי", וכיום היא מדינה מרכז-אירופית מפותחת ומתקדמת שנהנית מבאזז תיירותי, צרכני וכלכלי. לא מעט חברות רב-לאומיות מיקמו בה מטות ומרכזי פיתוח. ערב הברקזיט, מוסדות פיננסיים בינלאומיים חשובים בחרו בוורשהכחלופה למרכזים הלונדוניים. בתקשורת הכלכלית העולמית פולין מככבת כבר כמה שנים בצמרת היעדים הצומחים והמבטיחים, ונחשבת לשחקנית העולה בזירת ההשקעות הבינלאומית.

מאפייני הכלכלה הפולנית מזכירים את אלו של ישראל, והיא בין היחידות שלא חוו טלטלה משמעותית במשבר של 2008. אפילו שנת הקורונה, שעמדה בסימן מיתון עולמי, הסתכמה בפולין בהתכווצות מינורית יחסית של 2.8%. בשונה ממטבעות אחרים, הזלוטי המשיך להפגין חוסן מרשים והאמון בו נותר גבוה. כלכלנים חזו כי במהלך הרבעון השני או תחילת השלישי של 2021, התוצר כבר יחזור לרמות של ערב המגפה.

ברלין החדשה, עם תשואה כפולה

באשר להשקעה בנדל"ן, ורשה מושווית כיום למה שהייתה ברלין בתחילת העשור הקודם וניו-יורק לפניה. מחירי הנדל"ן רושמים עלייה קבועה ויציבה של כ-4% בשנה, והתשואה על השכרת דירות מגיעה ל-7%-5% בשנה (כפול מבגרמניה ובבריטניה). ההעדפה בוורשה היא לדירות מגורים קטנות יחסית של 60-40 מ"ר, שכן רוב הביקוש מגיע מזוגות צעירים שזוהי דירתם הראשונה.

אחת החברות הגדולות והפעילות בתחום יזמות הנדל"ן בפולין היא רונסון שבבעלות ישראלית. זו פועלת בשוק המקומי זה 20 שנה ונהנית מחוסן פיננסי, מאזנים בריאים ונכסים איכותיים, שמוכיחים את עצמם שנה אחר שנה. החברה נסחרת בבורסה הפולנית לפי שווי שוק של כ-270 מיליון זלוטי (כ-240 מיליון שקל) ונמנית עם החברות בעלות שיעורי הדיבידנד מהגבוהים במדינה. היותה חברה בורסאית מחייב ערבות בנקאית ושקיפות. בשנים האחרונות השלימה החברה הקמה ואכלוס של כעשרה פרויקטים איכותיים בוורשה, ורוצלב, פוזנןושצ'צ'ין, והיא ממשיכה לצבור קרקעות וליזום פרויקטים עם צפי בנייה נוסף של כמה אלפי יחידות דיור. לרוכשי הדירות הישראלים מציעה רונסון חבילה מלאה – משלב בחירת הנכס, דרך כל הליכי הרישום הביורוקרטיים ועד למסירת המפתחות, כולל עיצוב הפנים ובחירת חברת הניהול, שלרוב מאפשרת גם השכרות קצרות טווח.

תור הזהב של הנדל"ן הפולני נמצא בעיצומו. המחסור במגרשים ובשטחים פנויים מחדד את התחזיות להמשך עליית מחירים גם בשנים הבאות. אולם חלון ההזדמנות, שבמהלכו עלות הנכס עדיין נוחה ובוודאי משתלמת למשקיע הישראלי, עלול בשלב מסוים להיסגר.לכן, כדאי להזדרז.

בקרו אותנו ב:

ההדמיות, ההנפשות והמודלים של המבנים המוצגים באתר www.ronson.co.il. דומים לאובייקט הסופי ככל שניתן, כלומר הם עשויים להיות שונים מהמקור, במראה המבנים בפועל, פיתוח הקרקע וסביבת הנכס, גם מבחינת סכמת הצבעים. יחד עם זאת, התכונות והפרטים הבסיסיים ופונקציונליות המבנים לא ישתנו.

נגישות